Zorg

Overal om ons heen zien we het gebeuren. Steeds meer plekken worden rookvrij. Ook steeds meer zorglocaties worden rookvrij. Ruim 8 op de 10 Nederlanders zijn voorstander van een geheel rookvrij terrein van een ziekenhuis. Geef ook het goede en gezonde voorbeeld. Bekijk de informatie, inspiratie én materialen om aan de slag te gaan. Lees meer over rookvrije zorg

Ga als zorgverlener het gesprek aan over stoppen met roken en red levens

Zorgprofessionals spelen een belangrijke rol in het signaleren, adviseren, behandelen en doorverwijzen van patiënten die roken naar goede stophulp. Lees de informatie en tips en ga aan de slag.

Maak het terrein van jouw zorginstelling rookvrij

In het Nationaal Preventieakkoord is vastgelegd dat in 2030 de gehele zorg rookvrij is. Is jouw zorginstelling nog niet rookvrij? Lees de informatie en tips en ga ook aan de slag!

Hoe zorg je voor naleving op het terrein?

De handhaving van een rookvrije zorgplek is belangrijk. In de onderstaande video geven we je een paar tips en gespreksvoorbeelden voor de naleving op en rond een rookvrij terrein.

Aan de slag met rookvrij

In het Nationaal Preventieakkoord staat dat in 2030 de gehele zorg rookvrij is. Zorginstellingen die al goed op weg zijn, delen hun ervaringen en goede voorbeelden op de website Rookvrije Zorg. Ook inspiratie opdoen?

Heb je vragen?