Een positieve sociale impact: ABN AMRO is volledig rookvrij

“Als ABN AMRO willen wij een positieve sociale impact hebben. Een belangrijk onderdeel daarvan is dat wij geen zakendoen met de tabaksindustrie”, vertelt Business & Human Rights Advisor Ruben Zandvliet van ABN AMRO. Daarnaast realiseerde de bank een rookvrije werkomgeving. Sinds 1 januari 2020 is ABN AMRO volledig rookvrij.

28 juli 2021

Een stapje extra met rookvrij werken

De bank besloot per 2020 ook de kantoren rookvrij te maken en medewerkers te stimuleren en ondersteunen om te stoppen met roken. Ruben: “Toen we rookvrij werden als bank, kregen we heel veel positieve reacties van klanten. Dat hadden we niet per se verwacht. Ook veel medewerkers waren blij.” Om medewerkers die willen stoppen te helpen, biedt ABN AMRO stoppen-met-rokencursussen aan. HR-consultant Sandra van der Woude: “Ook de rokers zijn blij. Ze wilden misschien al de stap nemen om te stoppen met roken, maar dit was net dat stapje meer van ‘oké, nou kan ik er ook maar net zo goed echt mee stoppen’.”

Sociale impact

“Je hebt best veel impact als je het besluit gaat nemen om rookvrij te worden”, vertelt Sandra. Al sinds 2017 sluit de bank tabaksbedrijven uit van kredietverlening. In 2018 sloot ABN AMRO tabaksfabrikanten ook uit van hun beleggingsportefeuille. Ruben: “Ik ben zelf ook vader van drie jonge kinderen. Mooi om in mijn werk een bijdrage te kunnen leveren aan een Rookvrije Generatie.”

Wilt u als bedrijf ook rookvrij worden? Bekijk welke stappen je als bedrijf kunt zetten.

Lees verder