School

Overal om ons heen zien we het gebeuren. Steeds meer plekken worden rookvrij. Sinds augustus 2020 is een rookvrij schoolterrein verplicht. Toch zijn er ook nog stappen te zetten. 8  van de 10 Nederlanders vinden bijvoorbeeld dat ook de omgeving die grenst aan een schoolterrein geheel rookvrij moet zijn. Bekijk meer informatie en inspiratie over rookvrije schoolterreinen.

scholieren lopen in de gang

Nieuw: 'Rookvrije schooldagen'

Sinds augustus 2020 zijn alle school- en onderwijsterreinen wettelijk rookvrij. Een mooie stap op weg naar een Rookvrije Generatie. Helaas zien we dat leerlingen en schoolpersoneel nu net buiten het schoolterrein staan te roken. Daar moeten én kunnen we iets aan doen, namelijk: Rookvrije schooldagen! 

Leerlingen en schoolpersoneel roken niet tijdens rookvrije schooldagen. Ook niet in pauzes of tussenuren. En dat werkt! Nieuwsgierig geworden? Download de flyer of vraag het complete rapport aan via info@rookvrijegeneratie.nl!

Hoe zorg je voor naleving op het schoolterrein?

De handhaving van een rookvrij schoolterrein is belangrijk. In de onderstaande video geven we je een paar tips en gespreksvoorbeelden voor de naleving op en rond een rookvrij terrein.

Heb je vragen?