Maak ook jouw plek rookvrij, want rookvrij is gastvrij!

Albert Heijn, Landal GreenParks, NS, ProRail, Café-Restaurant Amsterdam en sportclubs geven het goede voorbeeld. Steeds meer bedrijven en organisaties sluiten zich aan bij de beweging op weg naar een Rookvrije Generatie. Want rookvrij = gastvrij!

11 juli 2024

Vakantieparken en terrassen

“De gezondheid van onze medewerkers en gasten gaat boven alles.” Daarom kiest Landal Rabbit Hill als één van de eerste vakantieparken voor rookvrije buitenplekken. Café-Restaurant Amsterdam heeft al jaren een rookvrij terras en is daarmee een mooi voorbeeld voor andere horecazaken: “Zo kan iedereen ongestoord genieten van het eten en de omgeving. Blije klanten en geen omzetdaling: een rookvrij terras kent alleen maar voordelen.”

Steeds meer rookvrije plekken

Twee derde van alle Nederlanders vindt een rookvrije locatie gastvrij. De meeste niet-rokers én rokers zijn dus blij met rookvrije plekken. Het voorkomt meeroken en geeft het goede voorbeeld aan jonge bezoekers. Want zien roken, doet roken. Ook helpen rookvrije plekken rokers en ex-rokers om minder te roken of gestopt te blijven. 

Jouw plek ook rookvrij?

Wil je jouw organisatie of omgeving ook rookvrij maken? Bekijk de inspiratie en tips

Lees verder