GGD Hollands Midden wint Rookvrije Generatie Award

Verslavingsarts Robert van de Graaf reikte de Rookvrije Generatie Award uit aan de GGD Hollands Midden in Leiden. Henriëtte Bertram nam de award in ontvangst. Met de Rookvrije Generatie Awards belonen we initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien.

25 maart 2021

Rookvrij platform

GGD Hollands Midden heeft alle 18 wethouders bereid gevonden om op een locatie waar veel kinderen komen zich uit te spreken voor een rookvrije gemeente. Hiervan hebben ze 18 filmpjes gemaakt, een promotiefilmpje voor de hele regio èn een inspirerend filmpje om mensen te verleiden mee te doen aan Stoptober. De filmpjes plaatsten ze op een nieuw ontwikkeld platform Rookvrij Hollands Midden. Hierop kunnen alle gemeenten zien welke locaties al rookvrij zijn en welke niet. Aan de hand van dit platform benaderen ze locaties organiseren ze online bijeenkomsten organiseren.

Voorbeeldfunctie

Volgens het juryrapport biedt GGD Hollands Midden met hun zelf ontwikkelde platform concrete steun aan 18 gemeenten, maakt de voortgang zichtbaar op weg naar 18 rookvrije gemeenten en verbindt hen in deze missie doordat ze een breed bestuurlijk draagvlak hebben gecreëerd. Het bereik en de georganiseerde aanpak spreekt aan.

Beloning voor rookvrij laten opgroeien van kinderen

Met de Rookvrije Generatie Awards zetten de Hartstichting, KWF en het Longfonds initiatieven in het zonnetje die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Daarnaast dienen deze initiatieven als inspiratie voor anderen die een bijdrage willen leveren aan een Rookvrije Generatie. Het is de vierde keer dat de Rookvrije Generatie Awards worden uitgereikt.

Winnaar categorie Gemeenten

Rookvrije initiatieven konden zich hiervoor zelf aanmelden of zijn aangemeld door het publiek. Publieksstemmen via de website telden voor de helft mee; de andere helft werd toegekend door de vakjury. In totaal zijn er 7 categorieën die een Award krijgen toegekend, met dit jaar een extra toekenning voor ‘meest vernieuwend’. GGD Hollands Midden de winnaar in de categorie Gemeenten.

Lees verder