Zwembad De Molen Hey Schijndel ontvangt Rookvrije Generatie Award

Vandaag overhandigde cabaretière Christel de Laat de Rookvrije Generatie Award aan zwembad De Molen Hey in Schijndel. Zweminstructrices Janneke Sarijoen en Lynn van Zutphen namen de award in ontvangst. Met de Rookvrije Generatie Awards belonen we initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien.

23 maart 2021

Enquête

Zwembad De Molen Hey is een plek waar jong en oud samenkomt en waar het goede voorbeeld juist zo belangrijk is. Naast dat de collega’s van het zwembad achter het initiatief staan, bleek ook 70% van de deelnemers aan een enquête het initiatief te steunen.

Voorbeeldfunctie

Volgens het juryrapport is het fantastisch dat het zwembad volledig rookvrij is en dat dit zo breed gesteund wordt. Dat bleek ook uit het aantal publieksstemmen. Daarmee is het een inspiratiebron voor andere zwembaden en recreatieplekken om dit mooie voorbeeld te volgen.

Beloning voor rookvrij laten opgroeien van kinderen

Met de Rookvrije Generatie Awards zetten de Hartstichting, KWF en het Longfonds initiatieven in het zonnetje die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Daarnaast dienen deze initiatieven als inspiratie voor anderen die een bijdrage willen leveren aan een Rookvrije Generatie. Het is de vierde keer dat de Rookvrije Generatie Awards worden uitgereikt.

Winnaar categorie Recreatie

Rookvrije initiatieven konden zich hiervoor zelf aanmelden of zijn aangemeld door het publiek. Publieksstemmen via de website telden voor de helft mee; de andere helft werd toegekend door de vakjury. In totaal zijn er 7 categorieën die een Award krijgen toegekend, met dit jaar een extra toekenning voor ‘meest vernieuwend’. Zwembad De Molen Hey is de winnaar in de categorie Recreatie.

Lees verder