Vier redenen waarom jij jouw ingang rookvrij moet maken

Is de ingang van jouw gebouw al rookvrij? Steeds meer winkels, bedrijven en organisaties kiezen voor een rookvrije ingang, bijvoorbeeld De Rode Winkel en Stadsschouwburg Utrecht. We geven je vier redenen waarom jij ook jouw ingang rookvrij moet maken.

11 september 2023

1. Met een rookvrije ingang voorkom je meeroken 

Met een rookvrije ingang voorkom je meeroken: het inademen van tabaksrook uit de omgeving door niet-rokers. Net als ‘actief’ roken is dit zeer schadelijk voor de gezondheid. Ieder jaar overlijden er alleen al in Nederland 2000 tot 3000 mensen door meeroken. Ook hebben meerokende kinderen meer kans op bijvoorbeeld astma en luchtwegklachten. 

2. Met een rookvrije ingang geef je het goede voorbeeld 

Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken, wordt het voor hen interessant om ook te gaan roken. Door je ingang rookvrij te maken, komen kinderen minder in de verleiding om (later) te gaan roken en geef je ze dus het goede voorbeeld.  

3. Met een rookvrije ingang lever je een bijdrage op weg naar een Rookvrije Generatie 

Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Ons doel is een Rookvrije Generatie in 2035. Iedereen kan een bijdrage leveren op weg naar een Rookvrije Generatie. Tweederde van de Nederlanders vindt dat ook het bedrijfsleven zich moet inzetten voor dit doel. Zet de eerste stap met een rookvrije ingang. 

4. Met een rookvrije ingang ben je gastvrij 

Een onderzoeksteam van kinderen ging de straat op om te onderzoeken wat Nederlanders vinden van rookvrije ingangen. De conclusie? Rookvrij = gastvrij! Bekijk de onderstaande video.  

Aan de slag! 

Ben jij overtuigd en wil je ook de ingang van jouw winkel, bedrijf of organisatie rookvrij maken? Het is heel simpel: bestel via onze webshop rookvrij-materialen om duidelijk te maken dat je ingang rookvrij is. Kies bijvoorbeeld uit borden, raamstickers of een deurmat. Succes!  

Lees meer over wat jij als bedrijf of organisatie kunt doen op weg naar een Rookvrije Generatie.  

Lees verder