Cruyff Courts gaan voor rookvrij

24 maart 2021 was het vijf jaar geleden dat Johan Cruijff overleden is aan de gevolgen van longkanker. Waar Cruyff in zijn jonge jaren boegbeeld was voor een sigarettenmerk, werkte hij daarna mee aan campagnes tegen roken. En dit zet de Cruyff Foundation voort! Met als belangrijkste doelgroep: de jeugd.

29 maart 2021

Een sportieve, gezonde omgeving

De Johan Cruyff Foundation zal gemeentes actief stimuleren om van hun Cruyff Court(s) rookvrije plekken te maken. Daarnaast zijn ook de projecten en evenementen van de Cruyff Foundation voor kinderen vanaf nu rookvrij. Want bij een sportieve, gezonde omgeving horen geen sigaretten. Daarom sluit de Cruyff Foundation nu officieel aan bij de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

De organisatie steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kwetsbare kinderen, overal ter wereld. Met onder andere de Cruyff Courts wordt kinderen de ruimte gegeven om zich te ontwikkelen en vrienden te maken. Én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Het aansluiten van de Cruyff Foundation is een fantastische stap op weg naar een Rookvrije Generatie! Kijk voor meer informatie over de Cruyff Foundation op cruyff-foundation.org.

Lees verder