Stop met samenwerken met en investeren in de tabaksindustrie

Stoppen met samenwerken met en investeren in de tabaksindustrie betekent dat u als bedrijf niet werkt met of voor deze industrie. Een extra stap is om ook niet samen te werken met partijen die zakendoen met de tabaksindustrie, bijvoorbeeld een reclame-, advies- of onderzoeksbureau.

Waarom is het belangrijk om hiermee te stoppen?

De tabaksindustrie is geen normale industrie. Veilig tabaksgebruik bestaat niet; jaarlijks sterven 20.000 mensen aan de gevolgen van roken en meeroken. Dit is meer dan drank, drugs, misdaad en verkeer bij elkaar. Er bestaat dan ook niet zoiets als positieve beïnvloeding van de tabaksindustrie door een zakelijke relatie met deze industrie aan te gaan. Het enige acceptabele resultaat is dat tabaksondernemingen stoppen met de productie van tabak en aanverwante producten. Help als bedrijf mee bij het denormaliseren van deze dodelijke industrie op weg naar een Rookvrije Generatie.

Doe ook mee

Wil je als bedrijf stoppen met samenwerken met en investeren in de tabaksindustrie? Download de brochure ‘Tabaksvrije bedrijven’ voor meer informatie.

Vragen of advies?

Heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op of vraag een 1-op-1 gesprek aan via bedrijven@rookvrijegeneratie.nl.

Welke stappen kun je nog meer zetten?

Naast het stoppen met de verkoop van tabak, kun je als bedrijf ook een rookvrije werkomgeving creëren en stoppen met samenwerken en investeren in de tabaksindustrie.

Meer weten over rookvrije bedrijven? Lees meer.