Kinderopvang

Overal om ons heen zien we het gebeuren. Steeds meer plekken worden rookvrij. Gelukkig zijn alle kinderopvangen al rookvrij. 9 op de 10 Nederlanders zijn voorstander van geheel rookvrije buitenterreinen van een kinderopvang. Toch zijn er ook nog stappen te zetten. Bekijk meer informatie en inspiratie over een volledig rookvrije kinderopvang. 

Derdehands rook

Alle kinderopvanglocaties zijn rookvrij. Toch is er nog werk te verrichten: kinderen moeten namelijk ook beschermd worden tegen derdehands rook. Derdehands rook zijn de giftige rookrestanten die achterblijven in haren en kleding, op de huid, in tapijt, gordijnen en op muren en meubels. Kortom: dat wat je ruikt als iemand heeft gerookt of in een rokerige omgeving is geweest. Lees meer over (de gevaren van) derdehands rook.

Hoe zorg je voor naleving op het terrein?

De handhaving van een rookvrije kinderopvang is belangrijk. In de onderstaande video geven we je een paar tips en gespreksvoorbeelden voor de naleving op en rond een rookvrij terrein.

Laat het zien!

Laat zien dat jouw kinderopvang rookvrij is met rookvrij-materialen. Bestel een rookvrij-bord of andere materialen in onze webshop. 

Meer informatie

Meer informatie over een rookvrije kinderopvang vind je op www.boink.info/rookvrije-kinderopvang.

Heb je vragen?