Creëer een rookvrije werkomgeving

Bedrijven met een rookvrije werkomgeving zorgen ervoor dat het bedrijfsterrein binnen én buiten rookvrij is. Alle omgevingsfactoren die roken mogelijk en geaccepteerd maken worden weggehaald en aan werknemers wordt gevraagd niet te roken onder werktijd. Onder een rookvrije werkomgeving vallen ook e-sigaretten en aanverwante producten. Rokers die besluiten om helemaal te stoppen met roken worden geholpen. Denk hierbij aan het bieden van begeleiding bij het stoppen met roken of zorgen voor goede doorverwijzing en alternatieven voor ontspanning onder werktijd.

Waarom is een rookvrije werkomgeving belangrijk?

Steeds meer bedrijven willen een prettige en gezonde werkomgeving voor hun medewerkers creëren. In zo’n omgeving past roken niet. Ook zorgt roken in Nederland voor acht miljard euro verloren productiviteit en haalt één op de vier zware rokers zijn pensioen niet. Ten slotte leveren rookvrije bedrijven een belangrijke bijdrage op weg naar een Rookvrije Generatie.

Doe ook mee

Zet de eerste stap richting rookvrij werken en maak jouw bedrijf rookvrij. Download de handige toolkit met stappenplan, tips en informatie over hoe je dit aanpakt.

Vragen of advies?

Heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op of vraag een 1-op-1 gesprek aan via info@rookvrijegeneratie.nl.

Welke stappen kun je nog meer zetten?

Naast het creëren van een rookvrije werkomgeving, kun je als bedrijf ook stoppen met de verkoop van tabak en stoppen met samenwerken en investeren in de tabaksindustrie.

Meer weten over rookvrije bedrijven? Lees meer.

Nieuws & verhalen