15 maart 2021 | Webinar GGD Noord-oost Gelderland ‘Samen sterk gezond aan het werk’

Op maandag 15 maart 2021 organiseerde GGD Noord-oost Gelderland met de Gelderse Sport Federatie (GSF) een webinar met informatie en tips over drie actuele leefstijlthema’s: bewegen op de werkvloer, een rookvrije werkomgeving en mentaal in balans blijven.

Vitale organisatie

Een gezonde leefstijl is belangrijker dan ooit. En gezonde werknemers zijn onmisbaar voor een vitale organisatie. Met voordelen voor zowel de werkgever als de werknemer op het gebied van werkplezier en vitaliteit. Bas Spijkerman van Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk neemt je samen met een aantal specialisten mee langs drie thema’s tijdens dit interactieve webinar.

Thema's

  • Bewegen naar, van èn tijdens het werk?! Wil je weten wat het je organisatie oplevert als je werknemers stimuleert om méér te bewegen naar, van en tijdens hun werk? Dat is goed voor je organisatie én goed voor je personeel. Want meer bewegen maakt productiever, creatiever en gezonder. Naast onze business case voor bedrijven, laten we je ook graag zien wat meer bewegen oplevert voor de werknemer zelf. Daarmee hebben ze meteen een persoonlijke stimulans om meer te bewegen. (Door Femke Hulshof van Werken in Beweging en Kees van Ommeren van Decisio)
  • Een rookvrij bedrijf: Waarom? Wat? Waarmee? Met welke argumenten en cijfers kan je de directie overtuigen? Welke rookvrij maatregelen kan jouw organisatie treffen? En welke materialen kan je gebruiken om een rookvrij bedrijf te worden? (Reina de Kinderen van Gezondheidsfondsen voor Rookvrij en Christien Pieterse van NOG Fitter en Vitaler)
  • Mentaal in balans tijdens coronatijd. Hoe blijven je werknemers op de been, ook nu in coronatijd? Hoe kun je hen ondersteunen bij het combineren van werk en privé? En hoe houd je contact met je personeel als ze grotendeels thuis werken? (Trimbos instituut en Irene Linders-Wouters van NOG Fitter en Vitaler)