Initiatief-
nemers

Drie gezondheidsfondsen, Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds, hebben het initiatief genomen voor een rookvrije generatie.

Hartstichting

De Hartstichting zet zich in voor een gezonde toekomst van kinderen. Jongeren die (mee)roken hebben een groter risico op het krijgen van hart- en vaatziekten op latere leeftijd. De Hartstichting zet zich daarom onder meer in voor rookvrije sportterreinen. Want rokende clubgenoten, trainers en supporters zijn geen goed voorbeeld voor jongeren. Zo starten er minder jongeren met roken en wordt het schadelijke meeroken voorkomen.
bezoek website

KWF

KWF Kankerbestrijding zet zich in voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven. Bijna 30% van de kankersterfte is gerelateerd aan roken. KWF Kankerbestrijding wil voorkomen dat kinderen beginnen met roken en zet zich in voor een rookvrije generatie. Hoe? Door het algemene publiek bewust te maken dat zolang wij sigaretten normaal vinden, onze kinderen dat ook vinden. Maar ook door de politiek ervan te overtuigen dat maatregelen hard nodig zijn om kinderen te beschermen.
bezoek website

Longfonds

Het Longfonds (voorheen Astma Fonds) is één van de initiatiefnemers van ‘Op weg naar een rookvrije generatie’. Want uw kind rookvrij laten opgroeien is het beste dat u voor de longen van uw kind kunt doen. We willen voorkomen dat kinderen gaan roken. Zien roken, doet roken. Daarom zet het Longfonds zich in voor rookvrije schoolterreinen en stimuleren we dat speeltuinen en kinderopvang geheel rookvrij worden.
bezoek website