Twentse Buschauffeurs verrast met Rookvrije Generatie Award

Voetbalster Renate Jansen reikte de Rookvrije Generatie Award uit aan twee Twentse buschauffeurs. Marc Hinskens en Richard Roolvink zetten zich belangeloos in om alle busstations en haltes in Twente rookvrij te krijgen zodat kinderen niet meer in de rook van anderen op hun bus moeten wachten. Met de Rookvrije Generatie Awards belonen we initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien.

23 maart 2021

Rookvrije bushaltes

Diverse gemeenten gaven gehoor aan de oproep van de buschauffeurs om alle busstations en bushaltes in Twente rookvrij te maken. Losser, Dinkelland, Tubbergen, Ootmarsum, Oldenzaal en Rossum zijn hier al in geslaagd. Gesprekken met andere gemeenten zijn als gevolg van corona vertraagd of inmiddels weer opgestart.

Voorbeeldfunctie

De buschauffeurs verdienen volgens de vakjury een enorme pluim, vooral omdat ze zich hartgrondig en succesvol hebben ingezet voor het rookvrij maken van de busstations in Twente. Ook het hoge aantal publieksstemmen gaf de doorslag.

Beloning voor rookvrij laten opgroeien van kinderen

Met de Rookvrije Generatie Awards zetten de Hartstichting, KWF en het Longfonds initiatieven in het zonnetje die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Daarnaast dienen deze initiatieven als inspiratie voor anderen die een bijdrage willen leveren aan een Rookvrije Generatie. Het is de vierde keer dat de Rookvrije Generatie Awards worden uitgereikt.

Winnaar categorie Personen

Rookvrije initiatieven konden zich hiervoor zelf aanmelden of zijn aangemeld door het publiek. Publieksstemmen via de website telden voor de helft mee; de andere helft werd toegekend door de vakjury. In totaal zijn er 7 categorieën die een Award krijgen toegekend, met dit jaar een extra toekenning voor ‘meest vernieuwend’. De Twentse buschauffeurs zijn winnaar in de categorie Personen.

Lees verder