Tina Festival is het grootste rookvrije kinderfeest

Vanaf dit jaar is Tina Festival rookvrij voor de jonge bezoekers. In samenwerking met de Rookvrije Generatie zet tijdschrift Tina zich graag in om kinderen in een rookvrije omgeving op te laten groeien. Het grootse landelijke kinderfestijn vindt het weekend van 16 & 17 september plaats in attractiepark Duinrell in Wassenaar. 

7 september 2023

Tina Festival draagt bij aan een Rookvrije Generatie

Een festival hoort rookvrij te zijn

Hoofdredacteur van tijdschrift Tina Tess Dumitru vertelt: “De kinderen die Tina Festival bezoeken, zijn in 2035 volwassen. Dankzij initiatieven zoals deze is het voor die generatie straks normaal om niet te roken. Ik vind het ontzettend belangrijk dat Tina daar bewust aan bijdraagt, dus Tina Festival rookvrij maken is daarin een logische keuze. Het is voor onze bezoekers de eerste kennismaking met een festival en helpt zo het gevoel te versterken dat een festival gewoon rookvrij hoort te zijn. Daar ben ik heel blij mee.”

Zien roken, doet roken

Hartstichting, KWF en Longfonds, die samen de beweging op weg naar een Rookvrije Generatie zijn gestart, zijn blij met dit initiatief. Carla van Gils, directeur KWF en voorzitter van de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij: “Wij zijn ontzettend verheugd dat tienduizenden kinderen die naar dit grootse kinderfestijn komen, kunnen genieten van een dagje uit in een rookvrije omgeving. Want meeroken (ook in de buitenlucht) is voor kinderen schadelijker dan voor volwassenen. Ook dragen rookvrije omgevingen eraan bij dat kinderen niet in de verleiding worden gebracht om te roken, want: zien roken, doet roken. Wat goed dat tijdschrift Tina zich hiermee inzet voor een Rookvrije Generatie.”

Tina Festival draagt bij aan een Rookvrije Generatie

Uit het zicht

Heel Duinrell wordt op 16 en 17 september omgetoverd tot het Tina Festival. Het hele park is dan ook rookvrij. Voor ouders en begeleiders die wel willen roken, worden 3 rookzones ingericht. Zij kunnen daar, uit het zicht en uit de buurt van kinderen, roken. Alle bezoekende meiden en jongens kunnen het hele weekend rookvrij meezingen bij de optredens van veel artiesten, hun favoriete social media influencers spotten, shoppen bij de leukste merken, de creatiefste workshops volgen en vooral genieten van héél veel gezelligheid met elkaar.

‘Een rookvrij Tina Festival versterkt het gevoel dat een festival rookvrij hoort te zijn. ’

Lees verder