Theehuis Rhijnauwen is volledig rookvrij

Restaurant Theehuis Rhijnauwen is vanaf deze week volledig rookvrij. Er kan dan nergens meer op het terrein gerookt worden. Met meer dan 300 zitplaatsen buiten heeft het pannenkoekenrestaurant een van de grootste terrassen van Nederland. Theehuis Rhijnauwen hoopt hiermee bij te dragen aan de cultuurverandering rondom roken en het initiatief van de Rookvrije Generatie. Kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijk meeroken.

25 februari 2020

Roken buiten het terrein

Iedereen is en blijft welkom bij Theehuis Rhijnauwen. Wel vraagt het restaurant gasten die willen roken dit buiten het terrein te doen. Sinds 2016 is het restaurant begonnen met het terras stap voor stap meer rookvrij te maken. Hiervoor werden ze in 2017 al eens genomineerd voor de ‘Rookvrije Generatie Awards’. Met meer dan tweehonderdduizend bezoekers per jaar is het restaurant in het bos met groot terras aan het water één van de drukstbezochte plekken van Utrecht en omgeving.

Een gezonde omgeving voor gasten én medewerkers

Theehuis Rhijnauwen kiest voor een volledig rookvrij terras omdat ze het goede voorbeeld willen geven aan de volgende generatie. Waar het voor sportclubs, scholen en ziekenhuizen al steeds meer de norm is om volledig rookvrij te zijn is het voor de horeca nog een lastige stap. Bedrijfsleider Edwin Campagne: “Mijn eigen kinderen en die van anderen moeten hier kunnen eten, spelen en verblijven met het goede voorbeeld, vrij van rook. De gasten moeten hier kunnen eten en drinken zonder last te hebben van rook van anderen. En de medewerkers moeten hier een gezonde werkplek hebben.”

Rookvrij: een logische stap

Het restaurant probeert met extra informatie de gasten zo goed mogelijk in te lichten dat het terras rookvrij is en waarom. Ze communiceren het via de nieuwe menukaart, hebben nieuwe bordjes opgehangen, een vlag geplaatst en een aparte website rookvrijterras.nl gelanceerd. Ondanks alle uitleg is het restaurant zich er van bewust dat er gasten zullen zijn die het jammer vinden niet meer te mogen roken op het terras. Door deze gasten zo goed mogelijk in te lichten hoopt het restaurant op begrip voor hun besluit. “Onze doelgroep bestaat uit gezinnen met kinderen, daarom is dit voor ons een logische stap. Iedereen is en blijft altijd welkom, we hopen dat gasten die roken even zonder kunnen tijdens hun bezoek aan ons”.

Lees verder